Voeding en fysieke degeneratie Weston A. Price

‘Voeding en fysieke degeneratie’ door Weston A. Price
Het basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten

Voeding-en-fysieke-degeneratie
succesboeken.nl

Wat is nu het beste voor je gezondheid: uitsluitend planten eten, uitsluitend vlees, of een mix met zuivel? Wat moet je geloven van de eeuwige discussie over wel of geen vlees eten? Valt nepvlees, geproduceerd in een laboratorium, hier ook onder? En insecten die sterk gepromoot worden om onder andere het milieu te redden … kunnen die wel en vallen die ook onder vlees?


Of wil je uitsluitend op fruit en wat noten leven, zoals miljoenen mensen doen die we fruitariër noemen? Wat is het beste voor je gezondheid: medicijnen slikken als je wat mankeert of behandelen met uitsluitend natuurlijke geneesmiddelen?

Dit boek is voor het eerst in 1939 gepubliceerd en is heden ten dage nog steeds een leidraad voor duizenden voedingsadviseurs. Het is geschreven door dr. Weston Price. Hij was tandarts en kaakchirurg en had een praktijk in de USA.

Het ene gezin – de gezinnen in begin 1900 waren groot – kwam de praktijk binnen met perfecte gebitten, terwijl het andere gezin als één grote ‘fietsenstalling’ binnenkwam.
Waarom dit verschil? Price ging op zoek naar gezondheid en niet alleen in Amerika, maar wereldwijd, wat uiteindelijk leidde tot dit basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten. Een briljant verslag van alle reizen van Price en zijn conclusies over degeneratie bijna 100 jaar geleden. Een interessant en waardevol boek.

Het dikke onderzoeks/reisverslag met honderden foto’s, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen. Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel. Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek Voeding en fysieke degeneratie.

Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.

Meer informatie en verkrijgbaar bij:

“Dr. Weston A. Price was een van de eerste vooraanstaande gezondheidswetenschappers van de 20ste eeuw. Dit uitzonderlijke meesterwerk op het gebied van voedingswetenschap behoort in de boekenkast van iedereen die oprecht wil leren hoe voeding de gezondheid kan verbeteren.” Dr. Joseph Mercola

“Optimale en gezonde voeding is het medicijn van de toekomst.” Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar

Hardcover | Nederlands | Auteur: Weston A. Price | ISBN: 9789079872428 | Verschijningsdatum: 20 december 2012 |516 pagina’s | Uitgever: Succesboeken.nl | Gewicht ca. 1811 gram

Laatst gevonden prijs € 51,-

gezondheid | voeding | tandarts | onderzoek

het basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten

Weston A. Price