Ontsuiker je brein door Dr Mike Dow

ontsuiker je brein

Ontsuiker je brein door Dr Mike Dow
Een 28-dagenplan om het verlangen naar voeding die je hersenen doen krimpen en je taille laat toenemen te stoppen

Middels laboratoriumonderzoek is het bekend dat de voedingswaarde van onze voeding drastisch afneemt. Door vele redenen, bijvoorbeeld de uitgeputte bodem, chemische middelen, transport, etc., krijgen we tientallen procenten minder voedingsstoffen in ons lichaam.

Chemische lekkernijen

Aan de andere kant slikken we ieder jaar meer (en makkelijker) medicijnen, die lichaamsvreemde chemische remmers en dempers zijn. Soms handig en prettig, maar ze genezen niet. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te bedenken dat minder voedingsstoffen en meer medicijnen niet onze gezondheid bevorderen, terwijl niemand ziek wil zijn en we miljarden uitgeven om in een gezondere wereld te leven.

In Ontsuiker je brein gaat dr. Mike Dow diep in op hoe suiker de hersenchemie beïnvloedt.

Suiker maakt serotonine vrij in de hersenen, een hormoon dat ervoor zorgt dat je je goed voelt maar ook wilt blijven eten.
Recente studies hebben uitgewezen dat suiker in feite je hersenen doet krimpen, met als gevolg een kleinere hippocampus en veel andere problemen zoals geheugenverlies, depressie, overgewicht en meer. Na verloop van tijd raken we verslaafd aan het eten dat onze hersenen doet krimpen, zodat een vicieuze cirkel ontstaat.

In dit boek heeft dr. Dow vele gegevens verzameld die laten zien dat het standaard westerse voedingspatroon onze hersenen en ons lichaam aantast en wat we daaraan kunnen doen! Ontsuiker je brein is gebaseerd op een 28-dagen-, keto-geïnspireerd mediterraans voedingsplan dat je in staat stelt om te profiteren van de langdurige voordelen van een langzame ontgifting: het voegt gezonde voeding en activiteiten toe voordat je suiker en slechte vetten weglaat. Door het invullen van de vragenlijsten in het boek leer je of je een gebrek hebt aan serotonine, dopamine of beide. Je ontdekt hoe je je kunt wapenen tegen de hunkering naar suiker en slechte vetten.

Het Ontsuiker je brein-programma omvat ook aanvullende technieken om op een natuurlijke manier de gezondheid van je hersenen te stimuleren, waaronder cognitieve gedragstherapie en zelfhypnose. Met Ontsuiker je brein heb je een formule in handen die je helpt bij je gezondheid, hersengroei én slanke lijn!

Over de auteur:
Dr. Mike Dow, gezondheidszorg- en neuropsycholoog is een New York Times-bestsellerauteur en succesvol therapeut. Als expert op het gebied van hersengezondheid, geestelijke gezondheid, relaties en verslaving is dr. Mike regelmatig te zien in verschillende succesvolle Amerikaanse tv-shows.
Dr. Mike begon zijn carrière bij het Los Angeles Department of Mental Health totdat hij zijn eigen praktijk startte. Hij heeft een masterdiploma in huwelijks- en gezinstherapie, is gezondheidszorgpsycholoog en heeft een doctorstitel in klinische seksuologie. Hij heeft zich toegelegd op psychotherapie voor volwassenen en kinderen, relatietherapie, gezinstherapie, seks- en hypnotherapie. Hij is afgestudeerd aan de USC als ‘presidential scholar’. Dit is een eretitel voor een selecte groep talentvolle, goed presterende studenten.

Softcover | Nederlands | Auteur: Mike Dow | ISBN: 9789492665539 | 400 pagina

Verkrijgbaar bij: