‘Feiten en fabels over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen’ door Uffe Ravnskov

feiten en fabels over cholesterol

Dr. Uffe Ravnskov vond het na vele jaren studie tijd worden om de feiten en fabels over cholesterol naar buiten te brengen. Het feit dat miljoenen mensen ten onrechte cholesterolverlagers slikken – het nummer één medicijn in de wereld – moet doorbroken worden.

‘Feiten en fabels over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen’ door Uffe Ravnskov
onthullingen over het grootste medische en commerciële bedrog van deze tijd

In een prettig leesbaar boek beschrijft dr. Uffe Ravnskov hoe onderzoeken worden verdraaid ten gunste van de farmaceutische industrie. De consument moet al deze feiten weten en aan zijn of haar gezondheid denken, i.p.v. de kas van de farmaceuten spekken. Dr. Ravnskov stelt vele ‘wist je dat-vragen’ die voor de consument angstvallig worden weggehouden door de industrie.

Wist je …
… dat je je geheugen kunt verliezen of agressief kunt worden, of zelfs suïcidaal, als je je cholesterol te veel verlaagt?
… dat je, wanneer je tot het mannelijk geslacht behoort, impotent kunt worden wanneer je je cholesterol verlaagt?
… dat door lage cholesterol het risico toeneemt dat je kanker krijgt?
… dat oudere mensen met hoge cholesterol het langst leven?
… dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden?
… dat de cholesterolcampagne immense rijkdom creëert voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie?
… dat je de volgende bijwerkingen kunt krijgen als je cholesterolverlagende medicijnen slikt: je ziek voelen, spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en tientallen andere aandoeningen?

Over de auteur: https://www.ravnskov.nu/duuffe/
Uffe Ravnskov werd in 1934 geboren in Kopenhagen, Denemarken. Hij studeerde in 1961 af aan de Universiteit van Kopenhagen als MD (Doctor of Medicine), maar heeft de meeste tijd als clinicus en onderzoeker in Zweden gewerkt, waar hij zijn PhD (Doctor of Philosophy) behaalde aan de Universiteit van Lund.

Vooruitgang middels nieuwe techniek, daar kan niemand tegen zijn, maar techniek zullen we wel op de juiste wijze moeten gebruiken. Met de natuur concurreren of er zelfs van overtuigd zijn dat we haar kunnen verbeteren of corrigeren, is een grote denkfout en pakt zeer ongezond voor ons uit. Kinderen uitbroeden in een kunstmatige baarmoeder of een chip in ons hoofd zodat we minder hoeven na te denken, het gaat alle natuurwetten te boven. We moeten juist meer gaan nadenken over hoe we de natuur in ons voordeel kunnen gebruiken.

nederlands | Softcover | ISBN: 9789079872305 | 264 pagina’s | Verschijningsdatum: 28 september 2011 | Prijs € 22,50
Verkrijgbaar bij: