De Hongerspelen Trilogie

De Hongerspelen Trilogie is een uit het Engels vertaalde serie boeken van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. De serie bestaat uit drie boeken: De Hongerspelen, in het Nederlands uitgegeven in 2008, Vlammen, uitgegeven in 2009, en het derde en laatste boek, Spotgaai, verscheen in 2010.

Klik op de afbeeldingen of de linkjes om naar de webshop van de aanbieder te gaan voor de actuele prijs, productinformatie en voorwaarden.

Te verkrijgen bij:

Amazon

De Hongerspelen-trilogie leverde een succesvolle filmreeks op met Jennifer Lawrence in de hoofdrol.

Op 21 maart 2012 ging de eerste film van De Hongerspelen Trilogie in première waarna de volgende voor november 2013 gepland stond.

Een nieuw boek uit de serie, De ballade van slangen en zangvogels, een prequel, als voorafgaande geschiedenis van de trilogie, staat gepland op 20 mei 2020.

In maart 2020 werd ter ere van de verschijning van de nieuwe Hongerspelen-prequel, De ballade van slangen en zangvogels, op 19 mei 2020, een voordelige versie van De Hongerspelen Trilogie uitgegeven.

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Lijk jij op iemand uit De Hongerspelen? Op Quizlet kun je dat uitzoeken.

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Suzanne_Collins

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Lawrence

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Hongerspelen_(franchise)

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Hongerspelen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlammen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spotgaai

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ballad_of_Songbirds_and_Snakes

Bol AlgemeenBol Algemeen