De Hongerspelen Trilogie

De Hongerspelen Trilogie is een uit het Engels vertaalde serie boeken van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins.

De serie bestaat uit drie boeken: De Hongerspelen, in het Nederlands uitgegeven in 2008, Vlammen, uitgegeven in 2009, en het derde en laatste boek, Spotgaai, verschenen in 2010.

Op 21 maart 2012 ging de eerste film van De Hongerspelen Trilogie in première waarna de volgende voor november 2013 gepland stond.

De hongerspelen luisterboek

Verkrijgbaar bij Bol.com

De Hongerspelen

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven? DE HONGERSPELEN is een ultieme leeservaring die niemand mag missen!

Vlammen
Hoe onwaarschijnlijk ook, Katniss en Peeta hebben de Hongerspelen gewonnen. Maar daarmee hebben ze wel de toorn van het Capitool over zich afgeroepen en de consequenties zijn afschuwelijk.
In dit zinderende vervolg op De Hongerspelen wordt Katniss meer op de proef gesteld dan ooit tevoren.

Spotgaai
Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Dat betekent niet dat ze veilig is. Het Capitool geeft haar de schuld van de onrust in Panem. President Snow heeft bovendien meer dan duidelijk gemaakt dat Katniss niet de enige is die daarvoor zal boeten. Haar vrienden, haar familie; heel District 12 loopt gevaar. Dit verpletterende en bloedstollende slot van de Hongerspelen-trilogie verslaat alles.

KL 0105 Daan Boekenkast 2 laden
MC 0103 Parma Boekenkast 3 laden
Rift Boekenkast 90cm
Rift Boekenkast 100cm
KG 0016 Bologna Boekenkast smal
KL 0143 Wouter Boekenkast
PF 0032 Venetië Boekenkast 3 laden
JN 0228 Corona Boekenkast met 2 laden